Blog

Sublimmme

2016

Top 5 ingrediente cheie folosite la prajiturile raw-vegane

Baza retetelor de torturi raw-vegane

Top 5 ingrediente cheie folosite la prajiturile raw-vegane


Pentru preparea deserturilor raw-vegane avem nevoie, într-adevăr, de anumite ingrediente esențiale fără de care nu am reuși să obținem rezultatul dorit. Fiecare ingredient are rolul său și este folosit pentru un scop precis. Dacă ar fi să facem un top al celor cinci ingrediente cheie folosite la prajiturile raw-vegane le-am  include pe acestea: migdalele, caju, nuci, curmale si unt de cacao. Iata beneficiile pe care le ofera fiecare ingredient in parte:

ï Migdale. Printre beneficiile acestui ingredient, putem aminti faptul ca acestea contin vitamina E, zinc, magneziu, potasiu, fier, calciu, proteine si fibre, toate aceste elemente fiind foarte usor de asimilat de catre corpul nostru. Pe de alta parte, migdalele pot ajuta foarte mult pielea uscata deoarece contin vitamina E, antioxidanti si grasimi bune, fiind în același timp și un bun remediu antidepresiv. Referitor la colesterol, putem adauga ca migdalele sunt cele ce pot scadea nivelul acestuia in sange. Pentru prepararea torturilor raw-vegane, migdalele trebuie inmuiate in apa cel putin sase ore deoarece contin enzime care sunt activate prin hidratare pentru a ne putea bucura de toate beneficiile lor. Sunt utilizate pentru prepararea blaturilor de torturi raw-vegane, oferindu-le acestora o consistență densă.

ï Caju este un fruct originar din Brazilia, fiind un membru al familiilor de fistic si fruct de mango. Este un aliment foarte apreciat datorita proprietăților sale si al gustului inconfundabil. Miezul de caju folosit la multe retete alimentare este de fapt o samanta care creste la baza fructului si are forma unei pere. Pe langa faptul ca este foarte gustos, este si foarte benefic pentru sanatate. Este recomandat de catre nutritionisti ca fiind un ingredient sanatos, utilizat in cadrul unor diete pentru slabit si pentru tonifierea organismului. Acest lucru se intampla ca urmare a continului scazut de grasimi. Se folosește în special la cremele rețetelor de torturi raw-vegane pentru a obține o textură cremoasă asemănătoare budincilor tradiționale. Pentru a putea fi folosit la cremă se lasă în prealabil la înmuiat aproximativ patru ore.

ï Nucile reprezinta un alt ingredient de baza in cadrul retetelor raw-vegane, fiind în special utilizate la blaturi, la decorurile torturilor sau la cozonacul raw-vegan. Este indicat consumul de miez de nuca in stare proaspata, cruda (raw) pentru a putea beneficia de toate proprietatile sale. Este recunoscuta pentru numeroasele sale proprietati nutritive. Desi au multe calorii, acestea provin din grasimi sanatoase Omega 3, iar daca sunt consumate cu moderatie nu ingrasa, ba chiar sunt folosite in ditele de slabit datorita consistentei sale satioase. Ajuta la scaderea colesterolului rau si au puternice proprietati antioxidante ce faciliteaza scaderea riscului de stres oxidativ cronic. Proprietatile sale anti-inflamatorii ajuta la scaderea riscului de inflamatie cronica si la sanatatea sistemului osos. De asemenea, se poate consuma si uleiul de nuci extras prin presarea la rece. 

ï Curmalele sunt un alt ingredient cheie folosit cu succes la majoritatea retetelor raw-vegane. Intrucat contin zaharuri naturale, precum glucoza, sucroza si lactoza care energizeaza organismul, curmalele sunt folosite ca indulcitor natural. Pe langa aroma lor deosebita, curmalele au si foarte multe proprietati terapeutice. Au zero colesterol si contin foarte putine grasimi. Datorita continutului de potasiu mentin sanatos sistemul nervos si reduc riscul de atac cerebral, trateaza anemia datorita continutului de fier, trateaza constipatia si sunt foarte bogate in proteine, fibre si vitamine. Puneti curmale la inmuiat in apa si consumati inclusiv apa, in acest fel veti inlatura problemele cu constipatia. Cosumul regulat de curmale ajuta de asemenea la curatarea tractului gastro-intestinal.


ï Untul de cacao este un ingredient de baza in cadrul retetelor de prajituri raw vegane. Arborele de cacao este originar din padurile tropicale ale Americii de Sud, fiind cultivat si pe suprafete mari in Brazilia sau Indonezia. Untul de cacao se obtine din semintele de cacao care sunt fermentate in frunze de banana, apoi uscate si prajite sau presate, rezultand in final o grasime vegetala numita unt de cacao. Pentru prepararea deserturilor raw-vegane se alege varianta nerafinata, organica, care si-a pastrat proprietatile originale de gust si de miros. Este bogat in antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi, iar continutul sau bogat in fenoli reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Este un ingredient nepretuit atat in alimentatie, cât si in cosmetica datorita continutului bogat in grasimi nesaturate, omega 3 si omega 6 si vitaminele A, E si K.

Acestea sunt cele mai utilizate cinci ingrediente ce sunt recomandate pentru prepararea deserturilor raw-vegane. Majoritatea retetelor de prajituri raw-vegane contin toate aceste ingrediente sau cel putin unul dintre acestea. Va invitam sa va bucurati astfel de un dulce sanatos facut numai din ingrediente 100 % naturale. El chiar exista si este sublim!