Blog

Sublimmme

2017

Cum sa gatesti un tort raw-vegan de ciocolata, portocale si ghimbir, fara zahar si fara gluten

Timp estimat de pregatire: 50 minute

Cum sa gatesti un tort raw-vegan de ciocolata, portocale si ghimbir, fara zahar si fara gluten

Multe persoane care interesate de un stil de viata sanatos cauta informatii despre modalitatea de a prepara acasa un tort raw-vegan sanatos, fara zahar si fara gluten. Noi va propunem in cele ce urmeaza o reteta delicioasa de tort raw-vegan de ciocolata, portocale si ghimbir. In final veti fi foarte incantati de rezultate si veti savura un desert delicios, doar din ingrediente naturale si veti inlatura astfel problemele legate de zahar si alti aditivi utilizati in deserturile traditionale. Iata de ce avem nevoie pentru prepararea unui tort raw-vegan de ciocolata, portocale si ghimbir. Este indicat sa aveti in vedere faptul ca aceste ingrediente sunt potrivite pentru un inel culinar cu diametrul de 22 cm.
Ingrediente pentru blat:
- 100 g de nuca hidratata
- 2 linguri de unt de cacao topit
- 1 lingura de pudra de cacao
- 2 linguri de ulei de cocos topit
- 1 varf de lingurita de pudra de vanilie ecologica
- 10 - 15 curmale hidratate fara samburi
- 3 - 4 linguri de fulgi de cocos
- 1 lingura tarate de psyllium pentru a lega compozitia

Ingrediente pentru crema de ciocolata:
- 200 gr de caju hidratat timp de 4 ore
- 5-6 linguri de unt de cacao topit
- 4 linguri de cacao pudra
- un varf de lingurita de vanilie ecologica
- 4 - 5 linguri de ulei de cocos topit
- 100 - 150 ml lapte vegetal de migdale
- 4-5 linguri de miere sau alt indulcitor natural.

Ingrediente pentru crema de portocale:

- 200 gr de caju hidratat timp de 4 ore
- 4 - 5 linguri de ulei de cocos topit
- 100 -150 ml de suc proaspat stors de portocale
- 4-5 linguri de miere sau un alt tip de indulcitor natural
- 1 lingura de ghimbir razuit

Cum se prepara tortul de ciocolata, portocale si ghimbir raw-vegan fara zahar si fara gluten?

Blatul: adaugati toate ingredientele intr-un robot de bucatarie cu lama S si mixati cateva secunde pana obtineti o compozitie lipicioasa pe care o veti pune apoi intr-un inel culinar cu diametrul de 22 cm, iar apoi o veti repartiza uniform cu ajutorul unei spatule.
Introduceti apoi blatul la congelator pana cand preparati si crema de ciocolata.
Crema de ciocolata: puneti in blender semintele de caju, indulcitorul natural si laptele vegetal, iar apoi mixati pana obtineti o compozitie omogena. Adaugati ulterior cacao, untul de cacao topit, uleiul de cocos, si vanilia. Mixati progresiv pana cand obtineti o crema fina de textura unei budinci traditionale. Scoateti apoi inelul culinar din congelator si adaugati crema de ciocolata peste blat.
Crema de portocale: adaugati 100 ml de suc de portocale, semintele de caju, uleiul de cocos topit, indulcitorul natural si mixati pana cand obtineti o crema fina. Dupa ce obtineti o crema fina scoateti inelul culinar de la congelator si turnati crema de portocale peste cea de ciocolata. Uniformizati cu o spatula, iar apoi introduceti din nou inelul culinar in congelator pentru minim 30 min.
Nota: dupa ce ati lasat tortul minim 30 de minute la congelator puteti realiza un decor simplu format dintr-un grilaj de glazura de ciocolata si coaja rasa de portocala. Intreaga compozitie se lasa la congelator minim 5 ore, dupa care tortul se poate felia. Inainte de servire se lasa 20 de minute la temperatura camerei, iar apoi va dorim pofta buna!